Pâine de Casă

Accesati magazinul NATURALIA pentru cea mai variata gama de FAINA ECO.

Pâinea integrala

· 1 kg faina integrala de grâu

· 500 ml apa

· 50 g drojdie

· 1/2 lingurita de sare

· un cub si jumatate de drojdie

Se dizolva drojdia în 2 linguri de apa calduta, se adauga 1 lingurita de zahar, faina, apa, sarea, se framânta aluatul, se lasa la dospit 15-20 de minute. Se aseaza în forme de cozonac si se lasa la crescut.

Se coace la cuptor timp de o ora la foc potrivit.

Lipie integrala

300 g faina integrala, 0,4 l apa, 30 g tarâte, 1-2 linguri ulei, sare dupa gust, seminte de dovleac decojite, seminte de floarea soarelui decojite, in , susan alb, susan negru, miez de nuca, mac.

Se framânta o coca si se lasa o ora la dospit.

Se întinde o foaie potrivit de subtire care se coace 1 ora si 20 de minute, la temperatura de 180C.

Pâine de casa cu cartofi

· 1 kg cartofi

· 2 kg faina integrala de grâu

· 100 g drojdie

· 20 g sare

· 1-1,2 l apa calda

Cartofii se spala si se fierb în coaja. Se curata de coaja, înainte de a se raci de tot si se trec prin masina de tocat. În copaie, se face un loc la mijloc în faina, se pun cartofii calduti, drojdia înmuiata cu putina apa, sarea si apa încalzita la temperatura corpului. Se amesteca totul împreuna si se framânta bine aluatul, care trebuie sa fie de preferinta îndesat. Se presara faina si se lasa la cald sa creasca. Se rastoarna aluatul pe masa de aluat, presarata cu faina si se fac pâini lungi sau rotunde, care se aseaza în tavi, de asemenea, presarate cu faina. Se mai lasa sa creasca si se coc la cuptor, la foc potrivit, cca o ora.

Crochete

· 300 g faina integrala de grâu

· 2 oua

· 250 ml lapte dulce