Sfaturi dietetice având ca baza principiile medicinii naturiste

Sfaturi dietetice având ca baza principiile medicinii naturiste

Sfaturi dietetice având ca baza principiile medicinii naturiste

1. Să consumăm alimentele în stare proaspătă sau la nevoie să recurgem la mijloacele tradiționale de conservare: fierbere, uscare, temperaturi scăzute și sare.

2. Să excludem alimentele rafinate și chimizate.

3. Modul de consum să fie cât mai fiziologic, după cum este cazul fiecărui aliment: în stare crudă, fiert în aburi, fiert în apă, copt la cuptor, fript pe grătar.

4. Cruditatile trebuie să reprezinte o parte importantă a alimentației zilnice.

5. Pe fondul unei alimentații cumpătate, să intercalăm posturile recomandate de Biserica.

6. Alimente care se folosesc după nevoie, adică după cum cere simțul foamei, dar cumpătat, fără abuzuri:

•    cereale

•    fructe

•    legume

•    zarzavaturi

•    pește

•    ouă

•    lactate, brânzeturi

•    ciuperci

•    ulei presat la rece

•    miere

•    apă de izvor

•    sare.

7. Alimente de folosit în cantitate mică sau de evitat: carnea, produsele din carne.

8. Produsele alimentare de evitat: conservele, alimentele congelate, alimentele instant, alimentele tratate chimic, zahărul, alcoolul, mezelurile, uleiul rafinat, margarină, băuturile răcoritoare chimizate.

9. Vinul este îngaduit în cantitate de 250 ml pe zi, seară.

10. A se evita abuzul de alimente excitante: cafea, ceai, condimente țări.