Obezitatea

Obezitatea

Procentul mare de obezi în țările europene și continentul nord-american se datorează următoarelor greșeli în alimentația modernă:

  • abuzul cantitativ de alimente; lipsa cumpătării;

  • folosirea exclusivă (sau abuzivă) a pâinii albe;

  • abuzul de carne și grăsimi;

  • micșorarea fazei de digestie bucală a alimentelor (reducerea masticației, folosirea alimentelor moi, tocate);

  • abuzul de zahăr;

  • abuzul de mâncăruri aditivate ( unele E-uri au efect anabolizant );

  • lipsa sau reducerea fibrelor din alimentație.

  • Măsuri eficiente pentru evitarea obezității:

  • reducerea cantativa a alimentelor (ex.-reducerea cu 50% raportată la propriile obiceiuri alimentare);

  • masticație prelungită;

  • excluderea zahărului, pâinii albe, alimentelor cu E-uri,a grăsimilor săturate;

  • ultima masă să fie la ora 18.00;

  • 1-2 zile de post pe săptămâna (post negru sau ceaiuri de fructe, sau cereale integrale și fructe);