Greșeli în alimentație

Greșeli în alimentație

Greșeli în alimentație

În opinia multor nutriționiști această greșeală practicată în alimentația modernă a influențat mult starea de sănătate a populației. Este suficient să dăm câteva exemple care ilustrează diferența dintre compoziția unui aliment integral și a unuia rafinat sau parțial rafinat.

Extractia % B1 B2 PP Acid pantotenic B6 Acid folic Biotina Tocoferol
60 17,7 27,4 14,5 33,3 14,8 22 4,6 35,4
85 76,1 59,8 44 57,2 68,1 54 43 67,9
100 100 100 100 100 100 100 100 100

Conținutul de vitamine în făină de grâu de diferite extracții în % față de conținutul în grâu (reprodus după Rodica Segal și colaboratorii, Valoarea nutritivă a produselor alimentare, Editura Ceres, București, 1983). Sarea extrafină este de 30 ori mai săracă în magnesiu decât sarea gemă (integrală). Procedeul de prelucrare a laptelui lichid integral în lapte praf face ca enzimele să se distrugă total iar vitaminele să fie parțial inactivate (Segal).