Alimente bogate în cele mai importante substanțe naturale

Alimente bogate în cele mai importante substanțe naturale

Alimente bogate în substante proteice (peste 4%):

• carne • orez
• peste • orz
• ou • ovaz
• lapte • grau
• ciuperci • porumb
• soia • hrisca
• linte • masline
• bob • migdale
• fasole boabe • nuca de cocos
• mazare uscata • nuci
• naut • floarea soarelui – miez
• secara • alune
• mei • arahide

Alimente bogate în calciu (peste 50 mg/100 g):

• smochine • arahide
• pmigdale • agrise
• patrunjel • curmale
• creson • ovaz
• fasole boabe • nuci
• lapte, produse lactate • masline
• alune • varza
• coacaze negre • spanac

Alimente bogate în fier (peste 2 mg/100 g):

• revent • patrunjel
• secara • porumb
• smocjine • fasole
• spanac • curmale
• migdale • masline
• mure • coacaze negre
• ovaz

Alimente bogate în magneziu (peste 50 mg/100 g):

• catina •curmale
• ciuperci • ou
• lapte • varza
• macese

Alimente bogate în fosfor (peste 100 mg/100 g):

• carne • secara
• peste • ovaz
• ou • dovleac-seminte
• lapte • alune
• fasole boabe • arahide
• linte • nuci
• mazare • migdale
• ciuperci • castane
• grau • catina
• porumb • smochine
• orez

Alimente bogate în lipide nesaturate:

• sofranel • migdale
• susan • arahide
• masline • nuci
• floarea soarelui • avocado
• soia • nuca de cocos

Alimente bogate în glucide (peste 15%):

• miere • cacao
• faina integrala de grau • struguri
• orez • prune
• porumb • macese
• fasole • banane
• linte • arahide
• bob • ananas
• soia • cartof
• smochine