Greșeli în alimentație
În opinia multor nutriționiști această greșeală practicată în alimentația modernă a influențat mult starea de sănătate a populației. Este suficient să dăm câteva exemple care ilustrează diferența dintre compoziția unui aliment integral și a unuia rafinat sau parțial rafinat.

Extractia % | B1 | B2 | PP | Acid pantotenic | B6 | Acid folic | Biotina | Tocoferol |
60 | 17,7 | 27,4 | 14,5 | 33,3 | 14,8 | 22 | 4,6 | 35,4 |
85 | 76,1 | 59,8 | 44 | 57,2 | 68,1 | 54 | 43 | 67,9 |
100 | 100 | 100 | 100 | 100 | 100 | 100 | 100 | 100 |
Conținutul de vitamine în făină de grâu de diferite extracții în % față de conținutul în grâu (reprodus după Rodica Segal și colaboratorii, Valoarea nutritivă a produselor alimentare, Editura Ceres, București, 1983). Sarea extrafină este de 30 ori mai săracă în magnesiu decât sarea gemă (integrală). Procedeul de prelucrare a laptelui lichid integral în lapte praf face ca enzimele să se distrugă total iar vitaminele să fie parțial inactivate (Segal).
Abuzul alimentar
Abuzul de carne si grasimi
Folosirea apei de retea si straturilor de suprafata
Poluarea hranei
Folosirea inlocuitorilor
Tratarea termica abuziva
Folosirea bauturilor racoritoare nenaturale
Folosirea unor tehnologii care denatureaza mult starea naturala a aditivilor
Folosirea alimentelor moi
Poluarea carnii si a produselor din carne
Folosirea unor alimente sarace in pigmenti vegetali
Alimentatie exclusiva
Lipsa alimentatiei naturale la san
Efectul radiatiilor
Afumarea alimentelor
Produse administrate alimentelor si plantelor
Poluarea pamantului
Consecintele alimentatiei moderne