Ce alimente mai putem consuma?

Peștele și terapiile nutriționale

Peștele este un aliment consumat de oameni din cele mai vechi timpuri. Se estimează că ar fi peste 27000 specii de pește în alimentația omului. Statisticile spun că noi, românii, nu stăm prea bine în privința consumului de pește și nu pentru că l-am consumă abuziv. În plus, cel mai adesea peștele este consumat prăjit, […]

Clinica Naturalia compozitia alimentelor1

Domnule profesor, ce să mai mâncăm?

Iată câteva exemple de legume și fucte de sezon ce aduc beneficii incredibile asupra sanătății. Dupa ce veți citi aceste rânduri veți fi surprinși de aportul important pe care acestea îl au în prevenția și chiar tratarea unor boli grave și foarte grave. Însă această listă poate continua la nesfârșit atâta timp cât ne limităm […]

Aditivii alimentari și potențialul lor toxic asupra organismului

În Monitorul Oficial al României, Anul XI, nr. 268/1999, pag. 13, aditivii sunt definiţi drept: Substanţe care se folosesc la prepararea unor produse în scopul ameliorării calităţii acestora sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare. Din păcate, definiţia oficială nu este suficient de clară, deoarece nu se specifică despre ce fel de […]

Clinica Naturalia compozitia alimentelor2

Alimentația echilibrată a omului sănătos și Masa de Paște

Greșeli în alimentație ABUZUL ALIMENTAR Un vechi proverb francez spune că „omul mănâncă o treime din porţie ca să trăiască el însuşi şi două treimi ca să trăiască doctorii”. Există numeroase studii care încearcă să demonstreze că, în ţările civilizate, cantitatea de alimente consumate zilnic este mult mai mare decât ar fi necesar. Numărul […]